< Назад

Трајков Иво

Биографија:
(Скопје, 1969 - ) Режисер, продуцент и сценарист.
Помеѓу 1986 и 1992 студира на ФАМУ во Прага. Во 2000, на 21-от Филмски фестивал "Браќа Манаки" беше член на Меѓународното жири, а неговиот филм МИНАТОТО беше прикажан вон конкуренција.

Филмови:
1996 СВЕДОЧЕЊЕТО НА ЕДЕН ПОНИШТЕН СВЕДОК, документарен
1996 ТОЛКУ НОРМАЛЕН БРАК, документарен
1993 КАНАРСКА ВРСКА, игран
1992 ЈАН

Филмографија:

2004: Големата вода ( Режија, Продуцент, Сценарио, )
2009: Созерцание ( Режија, )