< Назад

Шабан Ертан

Биографија: (Скопје, 04.12.1977 - ) Македонски актер со турско потекло. Дипломирал на Факултетот за драмски уметности, отсек актери. Покрај ангажманот во Турсакиот театар во Скопје, настапувал и во неколку македонски и турски филмови и ТВ серии.

Филмографија:

2003: Како лош сон ( Главна улога, )
2004: Како убив светец ( Споредна улога, )
2005: Контакт ( Споредна улога, )
2013: Балканот не е мртов ( Споредна улога, )