< Назад

Меденчевиќ Суки

Биографија: (Дервента, Босна и Херцеговина, 29.10.1963 - ) Босански кинематографер и продуцент. Дипломирал на факултетот за драмски уметности во Белград, а магистрирал на ФАМУ во Прага. Живее и работи во Лос Анџелес, Калифорнија.

Филмографија:

2004: Големата вода ( Продуцент, Директор на фотографија, )
2004: Балканкан ( Директор на фотографија, )