< Назад

Џајковски Кирил

Биографија: (Скопје, 25.10.1965 - ) Македонски музичар, композитор и аранжер.
Работи на повеќе музички стилови. Својата музичка кариера ја започнува во групата „Бастион“ (нејзин основач во 1983 г.). Настапувал како клавијатурист со „Леб и сол“. Создава електронска музика. Особено се истакнал на полето на т.н. применета музика. Автор е на музиката на неколку филмови и театарски претстави. 

Филмографија:

2001: Прашина ( Музика, )
2004: Балканкан ( Музика, )
2004: Големата вода ( Музика, )
2013: Балканот не е мртов ( Музика, )
2013: Трето полувреме ( Музика, )