< Назад

Абази Рефет

Биографија: (Тетово, 17.01.1964 - ) Актер и педагог.
Во 1989 година дипломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје, отсек драмски актери. Уште како студент е ангажиран во многу тетарски, телевизиски и филмски проекти. Во својата актерска кариера исполнил голем број значајни тетарски улоги за националните театри, како и за многу независни и меѓународни проекти. За своите актерски остварувања е наградуван на многу фестивали во земјава и во странство. Од 1999 работи како професор по актерска игра на ФДУ, Скопје.

Филмографија:

2001: Освета ( Главна улога, )