< Назад

Зафировски Борјан

Биографија: (Скопје, 1976 - ) Дипломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје, отсек филмска и ТВ режија. Во периодот 2000/01 специјализира на Европскиот филмски колеџ во Ебелтофт, Данска.

Филмови: 2001 Златна рипка, документарен филм 1997 Животот на градот, документарен, прикажан на Филмскиот фестивал во Лоѓ, Полска 1990 Мртвиот гулаб, документарен филм, Златен медал на Меѓународниот натпревар за краток филм во Макарска и награда на град Скопје.

Филмографија:

2000: Излез (Exit) ( Режија, Сценарио, )
2001: Портретот на младиот уметник во 21 век ( Режија, )
2012: Скопје-Ремикс ( Режија, Сценарио, )