< Назад

Крстевски М. Александар

Биографија: (Скопје, 1979 - ) Студира на Факултетот за драмски уметности, Скопје, отсек филмска и ТВ камера. Работи како директор на фотографија на филмски, ТВ проекти, рекламни спотови, промотивни видео материјали. Член е на ДФРМ.


Награди: 2004 45, краток игран (16мм), режисер и директор на фотографија, Награда Кодак за млади талентирани сниматели на 25 ИФФК Браќа Манаки 2003 Разбуди се, краток игран, режисер, сценарист, директор на фотографија, Награда Кодак за млади талентирани сниматели на 24 ИФФК Браќа Манаки

Филмови: 2004 Бал Кан Кан, 2 камера шарфер 2004 Големата Вода, 2 камера асс. 2003 Сликар, 2 камера оператор 2003 Како лош сон, асс. на камера 2003 Чекајќи го Годо, краток игран, директор на фотографија 2002 Балкански правила, краток игран, режисер и директор на фотографија 1999-2003 Наше Маало, ТВ серија, асс. на камера

Филмографија:

2000: Гајда ( Асистент снимател, )
2000: Кавал ( Асистент снимател, )
2001: Портретот на младиот уметник во 21 век ( Директор на фотографија, )
2002: Најденка ( Асистент снимател, )
2003: Бубачки ( Асистент снимател, )
2005: Години самотија ( Директор на фотографија, )