< Назад

Тодоровски Ѓорѓи - Трупче

Биографија: (Битола, 9.05.1956 - ) Македонски театарски, телевизиски и филмски актер. Дипломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје, во 1979 година. Од 1981 е вработен во Драмскиот театар во Скопје. Работел со многу познати тетарски режисери. Во исто време, учествувал во многу ТВ-проекти, играни серии и детски ТВ-серии, како и во над 50 радио-драми и во 4 играни филмови.

Филмографија:

1980: Време, води ( Споредна улога, )