< Назад

Џамбазов Игор

Биографија: (Скопје, 15.07.1963 - ) Актер, забавувач, ТВ водител, музичар, писател и текстописец. По дипломирањето на Академијата за драмски уметности, работи во Драмски театар, а подоцна преминува во МНТ.

Филмови: 1997 WELCOME TO SARAJEVO, актер, игран, Chanel Four, Television Corporation, Miramax Film Corp., A Dragon Pictures (ГБ, САД)

Филмографија:

1971: Македонски дел од пеколот ( Споредна улога, )
1988: Викенд на мртовци ( Споредна улога, )
1998: Збогум на 20-тиот век ( Споредна улога, )
2003: Седум приказни за љубовта и свршувањето ( Актер, )