< Назад

Идните чувари на народното здравје

Производство: „Вардар филм“ - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1948

Содржина: Здравствено просветување на народот. Во акцијата се вклучуваат и студентите по медицина.

Автори:


Кинотеката не поседува копија од филмот. Податоците се земени од Филмографија на југословенскиот филм.