< Назад

Народна техника

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1950

Содржина: Се прикажуваат активностите на Народна техника, која имала битна улога во подигнувањето на техничката култура и знаење во годините по ослободувањето.

Награди: 1950 Со указ на Владата на НРМ, одликувани се Кочо Недков и Љубе Петковски

Автори:


Други соработници:

текстот го чита -- Иван Антонов

Фотографии: