< Назад

Памук од задружните полиња

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1950

Содржина: Филмот го прикажува производството на памук во НР Македонија, поточно во работната задруга на селото Градошарци; подготвување на семето на памукот, негово миење, сушење, чистење и пакување, потоа орање и сеење, па сè до бербата на памукот.

Автори:


Други соработници:

текст -- Кочо Недков
текстот го чита -- Иван Антонов
избор на музика -- Вера Димитријевиќ
асистент снимател -- Тихо Божиновски

Фотографии: