< Назад

Партизан

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1953

Содржина: Изведување вежби на членовите на организацијата за телесно воспитување „Партизан“, пречек и испраќање на Титовата штафета.

Автори:

Снимател: Недков Кочо
Сценарио: Петровски Ацо

Фотографии: