< Назад

Во стариот крај

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1957

Содржина: Филмска репортажа за посета на иселениците од Југославија на стариот крај и за прославата на Неделата на иселениците во Македонија.

Автори:


Други соработници:

текст -- Томе Момировски
асистент снимател -- Васе Василевски

Фотографии: