< Назад

Автопатот Братство-Единство (делница Неготино - Демир Капија)

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 6 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1959

Содржина: Филмот зборува за пуштањето на автопатот Братство-Единство - поточно на делницата од Неготино до Демир Капија и за свеченостите по тој повод. Автопатот го предаде во употреба Мијалко Тодоровиќ.

Автори:


Други соработници:

асистент снимател -- Миле Ивановски

Фотографии: