< Назад

Хуаскаран - Анди '82

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 21 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1984

Содржина: Филмот зборува за првата македонска експедиција, АНДИ '82, која успешно ги совлада сите пречки и освои три врвови во областаа Белите Кордиљери, на североисток на Перу. Петнаесетчлената експедиција на патот од Скопје, преку Париз, до врвовите на Хуаскаран.

Награди: 1984 ФЈДКФ, Белград, Специјална диплома за снимателската работа на Слободан Стојков

Автори:


Други соработници:

текст -- Јован Поповски, водач на експедицијата АНДИ '82
говор -- Јован Поповски

Фотографии: