< Назад

Струшко поле

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1970

Содржина: Мелиоративните зафати во регулирањето на Црн Дрим, исушување на Струшкото блатиште и освојување на нови обработливи површини за одгледување на индустриски култури и житарици.

Автори:

Снимател: Петковски Љубе
Сценарио: Попов Трајче