< Назад

Коцевска Катерина

Биографија: (Скопје, 11.04.1959 - ) Македонска театарскa, филмскa и телевизискa актерка.
Дипломирала на Факултетот за драмски уметности во Скопје, во 1982 година. Од 1983 година е член на ансамблот на Драмски театар - Скопје. Од тогаш остварува бројни главни и споредни улоги во претстави на Драмскиот театар, но и во другите театарски институции во Македонија. Настапува и во филмски, ТВ и радио проекти.

Филмографија:

1988: Викенд на мртовци ( Споредна улога, )
1994: Пред дождот ( Споредна улога, )
1996: Самоуништување ( Главна улога, )
2000: Вета ( Актер, )
2000: Агенција осамени срца ( Актер, )