< Назад

Митевска Лабина

Биографија: (Скопје, 11.10.1975 - ) Македонска актерка и продуцент.
Има завршено на европскиот колеџ за филмска уметност во Данска, како и на универзитетот за историја на уметноста во Аризона во САД. Основач е на продукциската куќа „Sisters and Brother Mitevski“, која има продуцирано повеќе македонски филмови.

Филмови: 1997 САРАЕВО, актер, игран, Chanel Four, Television Corporation, Miramax Film Corp., A Dragon Pictures (ГБ, САД) 1997 ТЕ САКАМ , актер, игран, Revolution Film (ГБ)

Филмографија:

1994: Пред дождот ( Главна улога, )
2000: Вета ( Актер, Продуцент, )
2003: Бубачки ( Актер, )
2004: Како убив светец ( Главна улога, )
2005: Контакт ( Главна улога, )
2006: Тајната книга ( Главна улога, )
2006: Превртено ( Споредна улога, )
2007: Јас сум од Титов Велес ( Продуцент, Главна улога, )