< Назад

Зупчевиќ Миралем

Биографија: (Сараево, 29.07.1949 - ) Босански актер. Студиите за глума ги завршил на Факултетот за драмски уметности во Белград. Играл на сцените на многу театри во поранешна Југославија. Настапувал и во бројни ТВ серии и играни филмови.

Филмографија:

1980: Оловна бригада ( Главна улога, )
1995: Ангели на отпад ( Споредна улога, )