< Назад

Ќостаров Димитар

Биографија: (1912 - 1998)

Филмови: 1960 КАПЕТАН ЛЕШИ, актер, игран, Славија филм Белград

Филмографија:

1957: Подарок од веселиот молер ( Режија, Сценарио, )
1958: Мис Стон ( Главна улога, )
1961: Мирно лето ( Споредна улога, )
1966: До победата и по неа ( Главна улога, )
1967: Македонска крвава свадба ( Споредна улога, )
1969: Републиката во пламен ( Споредна улога, )