< Назад

Анастасов Владимир

Биографија: (Скопје, 1972 - ). Македонски продуцент. Во 1997 дипломира на отсекот за филм, театар, ТВ и радио-продукција на Факултетот за Драмски уметности при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје. Работи на повеќе домашни и странски наградувани филмови.

Филмови: 2006 Караула (Хрватска, продуцент)
2003 Наше маало (ТВ серија за деца, менаџер на продукција)
1997-1998 Градејќи ја иднината (ТВ серија, продуцент)
1998 Миротворец (САД, асистент на продукција)

Филмографија:

1997: Џипси меџик ( Продуцент, )
2000: Вета ( Продуцент, )
2000: Излез (Exit) ( Организатор на снимање, )
2002: Радоста на животот ( Продуцент, )
2003: Бубачки ( Продуцент, )
2003: Како лош сон ( Продуцент, )