< Назад

Џиџева Марија

Биографија: (Гевгелија, 1970 - ) Завршила Филолошки факултет при Универзитетот Кирил и Методиј, група македонски јазик и литература. Во 1994 дипломира на Факултетот за Драмски уметности, Скопје, филмска и ТВ режија. Од 1998 година работи во ТВ Телма.

Филмографија:

2000: Мис Амнезија ( Режија, Сценарио, )
2004: Списокот на Тони Манџа ( Режија, Сценарио, )
2005: Ти си жива ( Режија, Сценарио, )
2013: Барајќи ја среќата ( Режија, Сценарио, )