< Назад

Антов Огнен

Биографија: (Скопје, 1975 - ) Студира етнологија на Универзитетот „Кирил и Методиј“ во Скопје. Во периодот 1995/96 работи како менаџер на продукција во Ултимејт продукција, а во 2000 како музички продуцент во радио Уно. Во 2002 ја основа сопствената продуцентска компанија „Фабрика за сништа“ во Скопје. Работи како продуцент, извршен продуцент и менаџер на продукција на филмови, ТВ и радио и мултимедијални програми. Член е на Македонската асоцијација за дигитална забавна индустрија.

Филмови: 2004 45, краток филм, продуцент 2003 Разбуди се, краток филм, продуцент 2003 Сакам да бидам кошаркар, ТВ серија, продуцент

Филмографија:

2001: Портретот на младиот уметник во 21 век ( Директор на филм, )
2005: Турски чај ( Продуцент, )
2005: Години самотија ( Продуцент, )
2010: Шнајдерките ( Продуцент, )