< Назад

Антов Иво

Биографија: (Скопје, 1968 - ) Студирал на Електро-техничкиот факултет при Универзитетот „Кирил и Методиј“, отсек ИЕА. Посетувал и неколки различни курсеви за продукција и драматургија во Њујорк, Скопје и Цирих. Својата професионална кариера ја започна како продуцент, уредник и водител во радио Уно и националната телевизија А1. Во 1999 ја основа сопствената продуцентска компанија „Наше Маало“ продукција. Член е на Македонската асоцијација за дигитална забавна индустрија и ДФРМ.

Филмови: 2005 Змеј од хартија, аудио ЦД, концерт во живо А. Пејовски дует, извршен продуцент 2004 Како убив светец, продукциска поддршка 1999-2002 Наше Маало, ТВ серија, продуцент, извршен продуцент

Филмографија:

2001: Портретот на младиот уметник во 21 век ( Продуцент, )
2010: Синот ( Главна улога, )
2011: Жарче ( Продуцент, )
2013: Трагачи по звукот ( Продуцент, )