< Назад

Жарче

Производство: Наше Маало

Земја на потекло: Македонија

Род: Краток игран филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Дигитална технологија

Звук: Да

Во боја: во боја

MM:

Година: 2011

Содржина: Современата љубовна приказна за Ромео и Јулија се случува во еден ден, во богатиот дел на градот. Дедото и внукот Диме, земјоделци, продаваат лубеници од камион. Во еден момент, меѓу Диме и Ели, која тука живее, се раѓа симпатија. Почнува да тлее кревко жарче, кое многу бргу ќе биде изгаснато, од Игор, таткото на Ели, поради различниот општествен статус на Диме.

Автори:


Филмот е финанскиски поддржан од Филмски Фонд на Македонија.