< Назад

Вангели Жанета

Биографија: (Битола,1963- ) Филмски режисер и сценарист. Студии завршила на Државната академија на уметности (Staatliche Hochschule fuer Bildende Kuenste-Staedelschule), во Франкфурт на Мајна, 1988. Живее и работи во Скопје.

Филмографија:

1992: Порта ( Режија, )
2002: Судијата ( Режија, Сценарио, )
2003: Неопходна жетва ( Режија, )