< Назад

Судијата

Земја на потекло: Република Македонија, Германија

Жанр: Видео арт

Род: ТВ Продукција

Времетраење: 102 минути

Тип: Дигитална технологија

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 2002

Содржина: Во светот кадешто илузијата добива право на димензија, работите стануваат бестежински, кревки и воедно константни. Таму кадешто телесното ја обременува совеста, свесно-тивко, со жед и желба за пенетрација во една сосема друга реалност... Сликите стануваат еден, над сè, важен елемент, додека дискретно се нижат кон вечноста. Свет, во кој единствено магијата се подразбира.

Автори:


Директори на фотографија -- Мартин Вагнер, Марјан Огненовски, Пламен Гуелинов
Монтажа -- Војо Живојновиќ, Дејан Пејовиќ, Божидар Јовановиќ
Музика -- Влад Каевски, Мирко Мартин Миковиќ
Извршни продуценти -- Евгенија Теодосиевска, Ферди Јаклин, Антонио Ансаров
Камера оператори -- Јован Лесански, Александeр Марчински, Дејан Димески
Монтажа и специјални ефекти Владо Ивановски, Игор Андреевски, Благоја Неделковски

Фотографии: