< Назад

Атанасовски Горан-Роботек

Биографија: (Скопје, 1978 - ) Композитор, мајстор на тон, дизајнер на звук и тон снимател на повеќе од 50 телевизиски и радио реклами, корпоративни видеа и филмови. Се занимава со компонирање и дизајн на звук врз основа на компјутерски софтвери. Изданија: композиции на познати македонски музички компилации и аудио ЦД издадено од ПМГ продукција.

Филмови: ОГЛЕДАЛО (краток филм) 1999-2003 НАШЕ МААЛО (ТВ серија, тон снимател, асс. на тонски мајстор)

Филмографија:

2000: Излез (Exit) ( Музика, )
2001: Портретот на младиот уметник во 21 век ( Музика, )
2002: Судијата ( Тон, )
2003: Бубачки ( Тон, )
2004: Списокот на Тони Манџа ( Музика, )