< Назад

Неби Фирдаус

Биографија: (Скопје, 1952 - ) Театарски, филмски и телевисики актер. Дипломирал на Факултетот за драмски уметности во 1075 година. Од 1975 до 1982 година е член на Турска драма при Театарот на Народностите – Скопје а од 1982 до 1986, член на театарот „Камерни 55“ во Сараево. Добитник е на повеќе награди и признанија.

Филмографија:

1976: Најдолгиот пат ( Споредна улога, )
1980: Време, води ( Споредна улога, )
1982: Јужна патека ( Споредна улога, )
2013: Соба со пијано ( Главна улога, )