< Назад

Тодоровски Гоце

Биографија: (Кичево, 06.07.1951 - ) Македонски актер.
По завршувањето на Факултетот за Драмски уметности при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ се вработува во Драмскиот театар во Скопје и веднаш се истакнува како мошне надарен и суптилен комичар. Покрај ангажманите во матичниот театар, тој е често присутен на програмите на радиото и телевизијата, учествувајќи во скоро сите хумористично – сатирични емисии, драми, серии и друго. Чест гостин е и во другите театарски куќи во Македонија.

Филмографија:

1981: Црвениот коњ ( Споредна улога, )
1986: Среќна Нова ‘49 ( Главна улога, )
1988: Викенд на мртовци ( Главна улога, )
1999: Време, живот ( Споредна улога, )
2000: Агенција осамени срца ( Актер, )
2003: Битолски лакрдии ( Актер, )