< Назад

Бисерков Ѓорѓи

Биографија: (Велес, 1941 - Велес, 05.05.2017) Театарски и филмски актер. Од 1960 до 1964 година вработен е како член на ансамблот на Народниот Театар „ЈХК-Џинот“ во Велес. А од 1975 во истиот е ангажиран како постојан надворешен соработник.

Филмографија:

1977: Пресуда ( Споредна улога, )
1985: Јазол ( Споредна улога, )
1986: Среќна Нова ‘49 ( Споредна улога, )
1987: Хај-фај ( Споредна улога, )
1993: Македонска сага ( Споредна улога, )
2001: Судбината како стаорец ( Споредна улога, )