< Назад

Судбината како стаорец

Земја на потекло: Бугарија, Република Македонија

Род: Игран филм

Времетраење: 75 минути

Тип: Филмска лента

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 2001

Содржина: Современа драма во чие средиште е судбината на група пријатели кои живеат во едно мало пристанишно гратче. Нивниот живот е жестоко суров, уживањето во убавите нешта сведено на минимум и крајно едноставно, додека сексуалниот живот им е крајно лош. Ова е приказна за нивното поимање на машкото достоинство, за пријателството и за должностите кои се неверојатно примитивни и погрешни.

Автори:

Продуцент: Мижимаков Панта
Главна улога: Недеска Верица
Споредна улога: Бисерков Ѓорѓи

Режија -- Иван Павлов
Сценарио -- Константин Павлов
Директор на фотографија -- Светлана Ганева
Монтажа -- Искра Јосифова
Музика -- Божидар Петков
Сценограф -- Анастас Јанакиев
Костимограф -- Ани Луканова
Продуценти -- Иван Павлов, Митко Тодоров

Главни улоги: Иваило Христов, Софи Дуез, Христо Гарбов

Фотографии: