< Назад

Недеска Верица

Биографија: (Охрид, 08.08.1978 - ) Македонска филмска и театарска актерка. Дипломирала во 2001 година, на Факултетот за драмски уметности, отсек глумечка игра. Во 2012 година е магистрант по филмско сценарио на престижната академија ФАМУ (Film Academy of Performing Arts) во Прага.

Филмографија:

2000: Тунел ( Актер, )
2001: Судбината како стаорец ( Главна улога, )
2003: Како лош сон ( Споредна улога, )
2003: Седум приказни за љубовта и свршувањето ( Актер, )
2004: Балканкан ( Споредна улога, )
2004: Големата вода ( Главна улога, )
2009: Созерцание ( Главна улога, )
2009: Еден ( Главна улога, )
2013: Трето полувреме ( Главна улога, )