< Назад

Маврово се гради

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 17 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1951

Содржина: Почетните работи на изградбата на хидроцентралата Маврово. Во изградбата учествуваат и младински работни бригади. Од свеченоста по повод започнувањето на работите.

Автори:


Фотографии: