< Назад

Со бродот „Македонија“ од Ријека до Њујорк

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1952

Содржина: Патеписна репортажа за испловувањето на бродот „Македонија“ од риечкото пристаниште, неговото патување по Средоземно Море и пристигнувањето во Њујорк.

Автори:


Фотографии: