< Назад

Стара чаршија

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1955

Содржина: Филм за живописноста на скопската Стара чаршија во која покрај другите, егзистираат старите, древни занаети: абаџискиот, казанџискиот, кујунџискиот, ќурчискиот, сарачкиот и филигранскиот. Прикажан е дел од процесот на производството.

Автори:

Сценарио: Леов Тома
Асистент снимател: Петровски Иван

Други соработници:

избор на музика -- Живко Фирфов
асистенти сниматели -- Васе Василевски

Фотографии: