< Назад

Галичка свадба

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 18 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1955

Содржина: Во филмот се прикажани свадбените обичаи за време на Петровден во галичкиот крај, од подготовките за свадбата, преку сите други обичаи, до првата ноќ на младоженците.

Автори:


Други соработници:

музичка редакција -- Живко Фирфов
асистенти на снимателот -- Васе Василевски; Миле Ивановски
консултанти -- Вера Кличкова, службеник на Етнолошкиот музеј - Скопје; Милица Огњанова, службеник на Етнолошкиот музеј - Скопје

Фотографии: