< Назад

Дервиши

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1955

Содржина: Во филмот се прикажани верските обреди на дервишите од сектата Рифаи.

Автори:

Снимател: Петковски Љубе
Сценарио: Леов Тома
Асистент снимател: Петровски Иван
Соработник: Гаиќ Душан

Други соработници:

асистенти на снимателот -- Васе Василевски

Фотографии: