< Назад

Катастрофа во Маврово

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1956

Содржина: Моментите на тешката катастрофа што го погоди мавровскиот регион. Продолжувањето со работа врз изградбата на хидроцентралата.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Снимател: Петковски Љубе
Споредна улога: Недков Кочо

Фотографии: