< Назад

По трагите на катастрофата во Маврово

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1956

Содржина: Филмот е посветен на жртвите од снежната катастрофа во Маврово од 11 до14 февруари 1956 година.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Снимател: Петковски Љубе
Сценарио: Недков Кочо

Други соработници:

тон -- В.Наумовски
асистент снимател -- Васе Василевски
текст -- Томе Момировски
текстот го чита -- Иван Антонов