< Назад

Охридските трубадури

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1965

Содржина: Филм посветен на Охридските трубадури, изведувачи и творци на старата градска музика и песна.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Снимател: Петковски Љубе
Асистент снимател: Калиќ Милош
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

Други соработници:

текст -- Томе Момировски

Фотографии: