< Назад

Насмевнете се, молам

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1965

Содржина: Колаж-фотографии кои регистрираат теми од сите можни области на животот; светот во мир и светот во војна, во изобилие и во сиромаштија, во радост и во тага, филм кој го регистрира светот во сета негова различност.

Награди: 1966 ФЈДКФ, Белград, Диплома за идеја и режија

Автори:

Режија: Недков Кочо
Снимател: Петковски Љубе
Сценарио: Урошевиќ Влада

Други соработници:

идеја -- Кочо Недков

Фотографии: