< Назад

Човекот во црно

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Жанр: Слободна тема

Род: Краток игран филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1970

Содржина: На луѓето им треба водач. Нив некој мора да ги води, па макар тој бил и болен. Човекот во црно стои на автобуска станица и секој што доаѓа го опоменува да застане во редот. Редот е сè подолг. Кога пристигнува автобусот, човекот ги пропушта луѓето од редот да влезат пред него, а кога тој се подготвува да влезе, доаѓаат болничари и го одведуваат.

Автори:

Директор на фотографија: Самоиловски Мишо
Главна улога: Милчин Илија
Организатор на снимање: Ангеловски Благоја
Избор на музика: Бељан Андреј

Други соработници:
асистент режисер -- Тихомир Бачовски
асистент снимател -- Ристо Буклевски

Фотографии: