< Назад

Лилиќ Дејан

Биографија: (Скопје, 26.10.1974) театарски, филмски и ТВ актер и водител.
Во 1997 година дипломирал на Факултетот за Драмски уметности во Скопје, а од 1998 година работи како актер во Драмски театар Скопје. Има остварено голем број главни и споредни улоги во претстави на матичниот театар, но и во проекти од други театарски иснтитуции и продукциски куќи. Покрај актерството, вклучен е и во општествениот живот како водител на разни јавни настани.

Филмографија:

1997: Џипси меџик ( Споредна улога, )
2001: Освета ( Споредна улога, )
2003: Седум приказни за љубовта и свршувањето ( Актер, )