< Назад

Максут Ердоан

Биографија: (Скопје, 1959 - ) Театарски и филмски актер.
Во 1985 година дипломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје, отсек театарско актерство. Член е на „Н.У. Турски театар“ од Скопје од 1978 до 2012 година. Од 2012 година е член на „Н.У. Театар Комедија“ - Скопје, каде исто така остварува повеќе значајни улоги.
Надвор од матичната сцена има остварено улоги во „Театар за деца и млади“ од Скопје, културниот центар „Скрб и Утеха“, разни независни продукции, телевизии, радио драми, филмови итн.

Филмографија:

1982: Јужна патека ( Споредна улога, )
1993: Македонска сага ( Споредна улога, )
2003: Чекор пред времето ( Актер, )
2004: Андер ( Главна улога, )