< Назад

Чекор пред времето

Производство: Бокс Но2

Земја на потекло: Република Македонија

Род: ТВ Продукција

Времетраење: 42 минути

Тип: Дигитална технологија

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 2003

Содржина: Кус осврт на дел од животот и делото на браќата Манаки. Филмот го претставува патешествието на првата камера како и првите почетоци на фотографирање и филмување на Балканот. 136 статисти... Оргинални костими... Оргинални реквизити (камера, фото апарати)...

Автори:


Други улоги:

Георгиев Трајче
Костов Димитар

Други соработници:

сценарио -- Лититаров Божо
продуцент -- Миљковиќ Сунчица
музика -- Милошески Горан
камера -- Трпчевски Горан
светло -- Спасовски Аце
организатор -- Димовски Игор
водач на снимање -- Спасов Владимир
фар/кран -- Живојиновиќ Војо

Фотографии: