< Назад

Полошки огнови

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1964

Содржина: Филмска сторија за проблемите што со себе ги носи индустријализацијата на селото, презентирана преку тетовското село Јегуновце, во кое се наоѓа Топилница за хромна руда.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Снимател: Петковски Љубе
Асистент снимател: Калиќ Милош
Организатор на снимање: Ангеловски Благоја

Други соработници:

адаптација -- Томе Арсовски

Фотографии: