< Назад

Ракувања

Производство: Вардар филм - Скопје; Телевизија Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1979

Содржина: Филмот претставува исцрпен приказ на враќањето на исечениот дел од раката на една жена, која настрадала во судир со воз, процесот на реанимација на раката и нејзиното враќање во комплетна функција.

Автори:

Снимател: Поповски Ѓоко
Сценарио: Кули Скендер
Избор на музика: Константинов Љупчо
Асистент тон снимател: Паковски Лазар

Сценарио -- Зоран Вангелов


Други соработници:

светло -- Димче Маленков
организатор -- Светислав Угриновски