< Назад

Иванова Катина

Биографија: (Скопје, 1951 - ) Театарска, филмска и телевизиска актерка. Катина Иванова има завршено Факултет за драмски уметности во Скопје. Член е на Македонскиот народен театар од 1978 година. Во 1998 година е добитник на Наградата што ја доделува часописот „Екран“ за улогата во филмот „Џипси меџик“.

Филмови: ЈАНЕЗ, актер, игран, Делфин филм - Белград

Филмографија:

1980: Оловна бригада ( Споредна улога, )
1980: Време, води ( Споредна улога, )
1987: Хај-фај ( Споредна улога, )
1993: Светло сиво / Прекрасен свет ( Главна улога, )
1995: Ангели на отпад ( Главна улога, )
1997: Џипси меџик ( Главна улога, )
2009: Поинаку ( Главна улога, )